Is Time management voor jou ook een Grote Uitdaging?
10 februari 2013 

Is Time management voor jou ook een Grote Uitdaging?

Time management is grote uitdaging voor ondernemers!

Als ondernemer is het heel belangrijk om slim met je tijd om te gaan. De uitdrukking ‘Tijd is Geld’ is hier absoluut van toepassing. Om succesvol te zijn als ondernemer is het belangrijk om met de juiste zaken bezig te zijn.

Wat heel belangrijk is om te beseffen is dat de tijd die verspilt is, ook gewoon weg is, die krijg je met geen enkele mogelijkheid meer terug!

Zorg voor duidelijke doelen

Als je weet waar je naartoe wilt, kan je de juiste route volgen. Wanneer je geen duidelijke zakelijke doelen voor jezelf gesteld hebt, ben je dus niet concreet aan het werken, en doe je maar wat. Dan grijp je elke kans die voorbij komt, en ben je aan het kans ‘hoppen’. Het gevolg is dat je constant leukere kansen ziet en daar dus je tijd aan besteed.

Plan je dag

Van tevoren je dag inplannen is essentieel, zodat je de vorige dag weet hoe je volgende dag eruit ziet. Dat zorgt voor een stuk rust en duidelijkheid.

En daarnaast is het ook voor je onderbewustzijn belangrijk, tijdens je slaap ga je de informatie al verwerken, en krijg je de volgende dag misschien zelfs al ideeën hierdoor. Maak elke dag je planning voor de volgende dag, zodat je weet hoe je volgende dag eruit ziet en je ’s morgens heel effectief aan de slag kunt gaan.

Het grote voordeel van het werken volgens een planning is dat je weinig tijd aan het verspillen ben. En dat geeft weer rust, en uiteindelijk bereik je eerder je gestelde doelen.

Zorg ook dat je werkt in tijd periodes, voor mij persoonlijk werkt het het beste om in periodes van 30 minuten te werken met daarna 10 minuten ontspanning. Zoek voor jezelf uit wat voor jou het beste werkt.

Vermijd afleiding

Je kent het wel, even je Facebook checken en vervolgens een half uur verder zijn, 20x per dag je mail checken, je twitter, Linkedin, enzovoort, waarschijnlijk komt dit je bekend voor.

Hou je aan je planning en ruim tijd in voor deze activiteiten, de beste tip die ik gekregen heb, is om 2x per dag mijn mail te checken, en vervolgens bij elke mail te besluiten wat ermee moet gebeuren en deze dan ook direct af te handelen.

Zet alle mogelijke afleidingen uit wanneer je je planning aan het uitvoeren bent, je werkt dan vele malen effectiever!

Focus!

Dit is zo’n simpel woord die je heel vaak hoort, maar waar je waarschijnlijk maar weinig mee doet.

Focus is echter essentieel als je sneller je doel wilt bereiken, vergelijk het met een route die je wilt afleggen. Als jij besluit om naar Barcelona te gaan met de auto, ga je van tevoren alles uitzoeken, dat is een duidelijk doel. Vervolgens ga je de reis plannen. Je twijfelt eraan om ook nog even naar Parijs te gaan, en voor je het weet ben je allerlei informatie over Parijs aan het opzoeken. Dat haalt je aandacht af van je reis naar Barcelona.
Zorg ervoor dat je je doel voor ogen houdt, en ga daarmee aan de slag.

Neem pauzes

De meeste ondernemers zetten pauzes ver onderaan hun to-do lijst, als ze pauzes al inplannen. Onderzoek heeft aangewezen dat het nemen van pauzes de effectiviteit bevordert, een korte wandeling in de buitenlucht en je kan er weer een tijdje tegen met nieuwe energie.

Over de schrijver
Rasoptimist en Financiële Groei Strateeg.
Reactie plaatsen