Ben jij snel afgeleid?

Misschien herken je dit wel. Heb je eindelijk besloten om een paar langlopende zaken af te handelen, schiet er toch nog van alles door je hoofd wat er ook nog moet gebeuren.

Je pakt nog even snel je mobiel want er komt een berichtje binnen…..

Waardoor wordt je afgeleid?

De grootste afleider komt door een gebrek aan concentratie. Om te werken aan je concentratie is het goed om een aantal zaken aan te pakken.

Ruim je werkplek op, geef alles een vaste plek.
Zet afleiding uit, zoals je telefoon, je meldingen van je mail en skype.

Doe belangrijke taken eerst

Maak een lijst wat je moet doen in volgorde van belangrijkheid, en maak deze lijst elke dag op een vast tijdstip, liefst ’s avonds. Begin vervolgens je dag met het afhandelen van je belangrijke taken. Voordat je andere zaken zoals je mail opstart, want dan ben je gelijk weer afgeleid.

Focus

focus Een enkele goedbedoelde link in een mailtje stuurt je het internet op, en dan kom je weer zoveel interessante pagina’s tegen, dat je voordat je het weet weer 20 minuten verder bent, terwijl je bezig was je mail weg te werken.

Focus op datgene wat je wilt doen is heel belangrijk, bepaal daarom wat je wilt gaan doen en welke tijd je daarvoor beschikbaar hebt.

Evalueer je dag

Aan het eind van de werkdag is het goed om te kijken wat je precies gedaan hebt, wat goed ging, waardoor je afgeleid werd, zodat je kan kijken wat voor jou het beste werkritme is.
Wanneer je bijhoud op welke momenten van de dag je het meest en het minst productief bent, kun je daar je dagplanning op afstemmen.

Dagplanning

Maak een dagplanning op basis van je doelen en je werkzaamheden, verdeel deze in 3 belangrijkste taken, daarna de 3 minder belangrijke taken en dan de overige taken, geef voor elke taak een realistische tijdplanning aan en schakel afleiders zoveel mogelijk uit als je aan je taken werkt.

Succes!

Over de schrijver
Rasoptimist en Financiële Groei Strateeg.
Reactie plaatsen