Gebruik deze 6 tips voor meer inspiratie en motivatie dagelijks!

Gebruik deze 6 tips voor meer inspiratie en motivatie dagelijks!

Meer inspiratie en motivatie – 6 tips.

Ben jij ook op zoek naar manieren om jezelf te inspireren en te motiveren? Ga dan aan de slag met de volgende tips, voer ze dagelijks uit, daardoor voel je je al snel weer lekker in je vel.

Start je dag Positief

De stemming waarmee je wakker wordt, waarmee je de dag begint, is zeer bepalend voor het verloop van je dag. Zonder erbij na te denken starten je gedachten, en meestal gaan je gedachten over alle uitdagingen die ons die dag te wachten staan. Dat geeft vaak al een gevoel van onrust.

Wanneer je je dag begint met erbij stil te staan wat je wilt bereiken die dag, in positieve zin, en je al voor je ziet dat het allemaal gaat lukken zoals jij dat wilt, zul je merken dat je positiever wordt.

Zeg ook tegen jezelf: Ik voel me goed, vandaag kan ik alles bereiken wat ik wil!

Neem voldoende tijd voor jezelf

De dingen doen die jij leuk vindt, geeft jou meer inspiratie en motivatie. In jouw leven ben jij voor jezelf de belangrijkste persoon. Gun jezelf elke dag voldoende tijd voor jezelf.

Doe dat wat jou inspireert; lees een goed boek, kijk naar een leuke film, luister naar je favoriete muziek, ga sporten. Doe dit elke dag, maak er tijd voor.

Breng je tijd door met mensen die je inspireren

Door te praten met en te luisteren naar andere mensen kan je nieuwe ideeën bedenken. Je haalt inspiratie bij mensen die al iets bereikt hebben in jouw ogen. Dat kunnen familieleden, vrienden, lokale zakenmensen. Maar het kunnen ook mensen zijn die nationaal of internationaal bewezen hebben wat jij eigenlijk wil presteren, zoals sporters, zangers enz.

Beweeg

Beweging zorgt voor de aanmaak van neurotransmitters waardoor we ons lekkerder voelen. Door te sporten worden stoffen in de hersenen geproduceerd die je meer ontspannen en vrolijker doen voelen. Beweeg meerdere malen per dag, ga wandelen, fietsen, neem de trap een keer extra, je zult merken dat je meer inspiratie en motivatie krijgt.

Werk aan je doel

Je hebt vast wel doelen die je wilt bereiken, zowel kleine doelen als grote doelen. Maak elke dag tijd om aan je doelen te werken. Al is het maar eventjes als je weinig tijd hebt. Je zult merken dat wanneer je elke dag bezig bent met je doel, dat je daardoor sneller je doel bereikt en dat je meer motivatie krijgt om je doelen te bereiken.

Sluit je dag positief af

Het is heel krachtig om aan het eind van je dag nog even te denken aan de positieve dingen die je gedaan en meegemaakt hebt. Herbeleef je beste en mooie momenten.

Stel jezelf elke dag de volgende vragen:

Wat is er vandaag goed gegaan?

Waar ben ik vandaag dankbaar voor?

Wat heeft me vandaag trots gemaakt?

Met het beantwoorden van deze vragen sluit je je dag positief af en kun je gaan genieten van je welverdiende rust!

Succes!

Over de schrijver
Rasoptimist en Financiële Groei Strateeg.
Reactie plaatsen