Waarom een goede Focus belangrijk is!
13 oktober 2012 

Waarom een goede Focus belangrijk is!

Hoe vergroot je door Focus de kans op succes als je iets wilt bereiken?

Je vergroot de kans op succes door met passie en focus te werken naar je doel toe! Maar wat is dan Focus? Focus is ergens volledig je aandacht op richten, en je door niets of niemand af te laten leiden.

Het nut van Focus.

De meest  indrukwekkende ‘bijwerking’ van Focus is dat wanneer je eenmaal ergens mee bezig bent, het lijkt alsof er van alles vanzelf gebeurt, alsof de dingen vanzelf naar je toe komen.

Wanneer je op zoek bent naar bijvoorbeeld een huis, vanaf het moment dat jij je volledig richt op dat doel, komen er allerlei huizen op je pad, en zie je ineens huizen die je anders nooit opgevallen waren.

Dat is niet helemaal vreemd natuurlijk, wanneer jij je volledig op je doel richt, maak je ook aan anderen duidelijk waar je mee bezig bent. Anderen gaan jou dus ook helpen als ze weten wat je zoekt.

Hoe hou je de Focus vast?

Hier hebben de meeste mensen moeite mee, het lukt meestal wel om ergens geconcentreerd aan te beginnen, maar gaandeweg verslapt de focus.

Een sporter is een goed voorbeeld van iemand die zijn focus goed vast kan houden. Een zwemmer die traint voor de Olympische Spelen weet al langere tijd voor de Olympische Spelen zijn volledige trainingsschema. Hierdoor weet hij elke dag precies wat hij moet doen.

Het is heel belangrijk om je doel duidelijk te omschrijven, zodat je in ieder geval weet waar je naartoe gaat.
Laat je vervolgens niet verleiden om met allerlei zaken bezig te zijn die niet helpen om je doel te bereiken, de zogenaamde afleiders. Blijf je bij alles afvragen of dit bijdraagt om je doel te bereiken.

Focus tips.

  • Zet mogelijke afleidingen uit of weg, zoals je facebook, je mail en je telefoon. Je hoeft echt niet de hele dag bereikbaar te zijn.
  • Ruim omgevingsruis op, zorg voor een opgeruimde werkplek.
  • Zet alles wat je nog moet doen op papier, dan is het uit je hoofd.
  • Maak elke dag een to-do lijst, zodat je van te voren je dag in kan plannen, dat geeft rust.

 

Over de schrijver
Rasoptimist en Financiële Groei Strateeg.
Reactie plaatsen