Wat voor werk doe je?

Donderdagavond was ik bij de theatervoorstelling van Michael Pilarczyk. Als je zoals ik geïnteresseerd bent in levenskunst, zingeving en bewustzijn is dat een hele inspirerende avond.

Als je niet geïnteresseerd bent in levenskunst, is dit trouwens ook een heel inspirerende avond en zeker aan te bevelen!

Een terugkerend en geliefd onderwerp van Michael is het stellen van goede vragen. Niet alleen aan anderen maar zeker ook het stellen van goede vragen aan jezelf.

Na de voorstelling stonden we in de foyer nog wat na te praten met bekenden en onbekenden. Je voelde de rust bij de aanwezigen, waarschijnlijk waren de meeste mensen nog bezig met het nadenken over de vele goede inzichten en goed gestelde levensvragen door Michael.

Op een gegeven moment kwam ik in gesprek met een voor mij onbekende man, Frans, na een rondje ervaringen uitwisselen over hoe we de voorstelling hadden ervaren kwam ineens de vraag van hem: wat doe je voor werk? Ha dacht ik, nu kan ik hetgeen Michael vertelt gelijk in praktijk brengen, stel goede vragen! Ik gaf geen antwoord op Frans zijn vraag wat voor werk ik doe, maar stelde een wedervraag: waarom denk je dat ik werk Frans? Bam... dat antwoord had hij niet verwacht en bracht hem even in verwarring....

Ja stamelde hij, zo heb ik er nog nooit over nagedacht, het is eigenlijk een standaard vraag die ik aan iedereen stel.

Vragen naar werk vindt bijna niemand vervelend, omdat de meeste mensen wel werken of werkervaring hebben zodat ze antwoord op deze vraag kunnen geven.

Vervolgens vertelde ik Frans dat ik wel inkomsten heb, maar geen baan, de werkzaamheden die ik daarvoor doe, zie ik absoluut niet als werk. En 'kost' me hooguit een uur per dag. Frans moest dat even laten bezinken. Dat paste niet helemaal in het beeld dat hij van werken heeft.

We besloten nog maar een drankje te gaan halen aan de bar, en Frans wilde uiteindelijk toch wel meer weten wat ik dan precies doe.

Ik heb Frans uitgenodigd voor een webinar zodat hij in een half uur tijd informatie krijgt wat voor werk ik doe. ;-)

Is jouw interesse ook gewekt, laat mij dat dan hier even weten, dan krijg je ook de link voor het webinar.

Over de schrijver
Rasoptimist en Financiële Groei Strateeg.