Verander je Mindset

Je mindset is een belangrijk deel van je persoonlijkheid, en is te veranderen. Je kunt je mindset veranderen in een succes mindset.

Jouw mindset zorgt voor jouw overtuigingen en jouw gewoontes, de manier hoe jij naar zaken kijkt en er vervolgens mee omgaat. 

Groeimindset

Het verschil tussen een vaste mindset en een groeimindset is dat een groeimindset uitgaat dat je veel kunt leren. Dat je beter kunt worden in bijna alles, mits je je maar genoeg inspant, concentreert en volhoudt.

Ontwikkel je mentale spieren voor succes

Wees realistisch.
Geef niet alles en iedereen de schuld als er iets misgaat, train jezelf in wat je van deze situatie kunt leren.

Sta in je kracht!
Beheers je emoties en gedachten zodat een ander niet meer kan bepalen hoe jij je voelt.

Verander en ontwikkel jezelf.
Stilstaan is achteruit gaan, verbeter en ontwikkel jezelf wanneer alles teveel op de automatische piloot gaat, zoek uitdagingen.

Stap uit de slachtofferrol.
Succesvol zijn en je als slachtoffer gedragen kan niet tegelijk, een slachtoffer klaagt over zaken waar hij/zij geen controle op heeft, zoals het verkeer, zoekgeraakte spullen en andere mensen. Als er iets fout gaat, focus je dan op het vinden van oplossingen.

Denk aan de lange termijn
Het liefst willen we onmiddelijke bevrediging en direct resultaat. De meeste zaken die we starten, zoals een nieuwe training of een nieuw bedrijfsonderdeel zal eerst ontwikkeld moeten worden voordat er resultaten komen, raak niet ontmoedigd, maar zie en denk aan het te behalen eindresultaat.

Over de schrijver
Rasoptimist en Financiële Groei Strateeg.
Reactie plaatsen